Forward, the science is a sun ...
Dropdown Menu
Dropdown Menu
Предишна Страница/Назад
Следваща Страница/Напред
Основен Списък
Търсене
 
Фото-Отчет за
Асеновградското сборище 2016
състояло се от 20 до 24 май 2016 г.

Випуск 1976—1981 физика на СУ “Св. Климент Охридски”
(Съкратен вариант)

Благодарности на:

Участниците

На Асеновградското сборище 2016 присъстваха 7 човека:

Мястото

Най-добрите снимки от Асеновградското сборище 2016

Ето Божовата класация за продукцията на сборищните папараци:


20 май 2016г.

     Правим кратка разходка из Центъра на Асеновград и към 13 часа се събираме в хотел "Космос" в Асеновград. Обядваме в ресторант "Централ" до река Чая.
    Пеша се отправяме към Асеновата крепост. Там се оказва, че от 2012 г. има вход от 3 лева, но си заслужава (наблюдавеме положителни промени в обстановката ...). Спомняме си за посещението ни там от 2007 година.
    Посещаваме близките параклиси "Св. Атанасий", "Св. Никола" и "Св. Илия". От последния по горска пътека с хубави гледки към дефилето и Асеновград стигаме до храм "Св. Георги" (Метоха).
    В Асеновград разглеждаме 4 църкви и ред параклиси. Оказва се, че на 20 май е "Нощта на музеите" и безплатно посещаваме Етнографския музей и двете експозиции на Историческия музей.

21 май 2016г.

    Сутринта посещаваме 3 храма, няколко параклиса и Палеонтологичния музей на хълм Бадема. Последния съдържа най-пълната колеция от подобен род в България. Виждаме и "Ески Джума джамия".
    След обед разглеждаме Араповския манастир и религиозните обекти в квартал Горни Воден в Асеновград.

22 май 2016г.

    Основната ни цел за деня е местостта Кръстова гора и намиращия се там манастир "Света Троица", които разглеждаме обстойно.
    Оттам поемаме към Бачковския манастир. След посещението му си правим пешеходна разходка по Зелената пътека в местността Клувията, по която се прави шествието с Чудотворната икона на Света Богородица на втория ден на Великден.
    Завършваме с Официалната вечеря на Сборището.

23 май 2016г.

    Появяваме се на скално плато/връх Белинташ. Дълго се любуваме на красивите гледки от него и се излежавеме на слънце. Раглеждаме остатъците от древни светилища на него.
    Обядваме в близкия до Белинташ ресторант "Чотрова къща" разположен в дефиле с хубава гледка и предлагащ вкусно приготвени родопски ястия.
    Късният следобед и привечер се разхиждаме из Асеновград.

24 май 2016г.

    Последно щъкане из Асеновград. За завършек наблюдаваме честването на 24 май, празника на Славянската писменост и култура, в Асеновград.


 
® “СБОРИЩЕТО на физиците 1981”  © ➜ Автор/От: Божидар Илиев (Божо) 2006—2024