Forward, the science is a sun ...
Dropdown Menu
Dropdown Menu
Предишна Страница/Назад
Следваща Страница/Напред
Основен Списък
Търсене
 
Фото-Отчет за
Ямболското сборище 2010
състояло се от 6 до 9 май 2010 г.

Випуск 1976—1981 физика на СУ “Св. Климент Охридски”
(Съкратен вариант)

Благодарности на:

Участниците

В Ямболското сборище 2010 участваха 14 човека:

Мястото

Най-добрите снимки от Ямбол 2010

Ето Божовата класация за продукцията на сборищните папараци:


6 май 2010 г.

Първите сборищници се събраха по обед в град Ямбол, където се разходиха из центъра и парка и разгледаха църквата "Св. Георги". Посетихме археологическия комплекс "Кабиле", който съдържа останки от тракийско и римско време. Към 9 вечерта се настанихме в Националното Училище за Фолклорни Изкуства "Филип Кутев" в град Котел.

7 май 2010 г.

След закуска в хотела се отдадохме на разглеждане на град Котел, който е родно място на видни наши Възрожденци. Направихме разходка из центъра, старата част на града и парка му. Разгледахме Музея на Възрожденците, Галатанското училище и Природонаучния музей. После похапнахме в красиво ресторантче край реката, след което потеглихме за село Жеравна. Там посетихме родната къща на Захари Стоянов и си направихме разходка до местната природна забележителност "Синия вир". Денят завърши с Официалната вечеря на Сборището.

8 май 2010 г.

Денят ни започна с фото-екскурзия из Австралия и разказ за този екзотичен за нас свят, където Румен Герасимов беше окдло 2 месеца. Следващата ни спирка беше в село Жеравна, което е изградено във възрожденски стил и е приятно местенце за разходка и отмора. После се отзовахме в село Ичера, където обядвахме в приятна обстановка над реката минаваща през селото. Оттам отидохме в красивата местност "Сините камъни"(, които се оказа, че не са сини!,) в Карандила над град Сливен. Денят ни завърши с вечеря и танци в град Котел.

9 май 2010 г.

Последните мохикани на Сборището се събраха на закуска и след задушевна раздумка всеки потегли по пътя си.


 
® “СБОРИЩЕТО на физиците 1981”  © ➜ Автор/От: Божидар Илиев (Божо) 2006—2023