Forward, the science is a sun ...
Dropdown Menu
Dropdown Menu
Предишна Страница/Назад
Следваща Страница/Напред
Основен Списък
Търсене
 
Фото-Отчет за
Второто Голямо Сборище (“Яйцето 2011”, София 2011)
състояло се на 10 декември 2011 г.

Випуск 1976—1981 физика на СУ “Св. Климент Охридски”
(Съкратен вариант)
Прелюдия

Денят настъпи! Очаквахме го от 2006 година! Плановете и надеждите ни се сбъднаха!
През последните 5 години
:

Какво се крие зад тези факти?

Благодаря на всички състуденти, които направиха възможно да се състоят нашите Сборища и преди всичко на участниците в тях - без Участници няма Сборища!

Бъдещето е винаги пред нас, което знаем добре като физици.
Но дали то е "светло"? Това вече зависи от нас и дано да го направим такова с нашите намерения и действия!

Да ни е честита 30-та годишнина от завършването на випуска!


Благодарности на:

Участниците

На Второго Голямо Сборище на випуск 1981 физика на СУ (“Яйцето 2011”) присъстваха 42 човека:

Мястото

Най-добрите снимки от "Яйцето 2011"

Божовата класация за продукцията на сборищните фотографи:

Забележка: Калина Борисова е професионален фотограф, който беше поканен да документира Второто Голямо Сборище. Нейните снимки е нормално да са по-добри от нашите, но тук я третираме на равно с любителите-фотографи заснели Сборището.

10 декември 2011 г.

    Подготовка на залата на "Яйцето" започна към 15 часа. Около 16 часа запристигаха най-нетърпеливите сборищници. Ръкостискания, прегръдки, целувки, първи срещи след кратки или дълги раздели, оживени разговори, ... И така до към 17:30, когато почти всички участници във Второто Голямо Сборище на физиците випуск 1981 на СУ бяха на лице.
    Последва емоционално общуване по масите и около тях в залата. То беше прекъснато от офицална част с приветствия и равностметка на постигнатото от членовете на Сборищния съвет. После сборищниците си направих Обща снимка на същото място, където бе направена Първата Обща снимка на 9 декември 2006 година.
    Градусът на настроението нарастваше непрекъснато, за което допринасяха доброто професионално музикално озвучаване и постоянно сменящите се на екрана в залата снимки от студентките години на випуска и от случилите се през последните 5 години общи събития в рамките на випуска, за което Божо имаше грижата през цялото време. Така се стигна до танците, които бяха неотменна част от купона в продължение на часове.
    Сборищния съвет проведе таен конкурс по танци. Награди получиха: Петко и Надя за "най-добра танцуваща двойка", Лида за "екстравагантно танцуване" и Румен за "най-ентусиазиран танцьор".
    В разгара на честването се проведе викторината "Познай кой е на снимката от студентските години", в резултат на която 10 състуденти отнесоха за награда различни DVD-та с музика и/или снимки от старите и новите времена на випуска. Въпреки, че нямаше точен отговор на най-трудния въпрос, "Какво е събитието, запечатано на двете снимки?", наградата за него отиде при Пламен Мишев като дал отговор най-близък до верния.
    Веселбата продължи с музика, задушевни разговори, танци, ...
    И все пак, имахме рожден ден: випуска ни стана на 30 години от завършването си (или 35 от рождението си). Естествено, като на рожден ден се полага да има и имаше Торта, по-точно по една торта за всяко пълно десетилетие, и свещички. Имаше индивидуално и колективно духане на свещичките.
    Последва непредвидена в програмата официална част, която бе подмолно организирана от фракция в Сборищния съвет с цел възхваляване на Божо като родононачалник и двигател на "Сборищното движение" в живота на випуска. Той беше потресен от събитието и получения подарък и отбеляза, че без първоначалния "тормоз" от Николай Костов и Асен Кюлджиев върху него през лятото на 2006 година нищо не би се случило и че Ваканционните сборища са произлезли от серия разговори между него и Анна Налбантова през 2007 година.
    Доста присъстващи се включиха в започналите народни танци и хора. Темпото се поуспокои с унищожаването на юбилейните торти.
    На края, както често се случва, основното празненство завърши с песни и изпълнения на китара на Стефан Мазнев.

10—12 Декември 2011 г.

    В по-молък състав честването на 30-та годишнина от завършването на випуска продължи у Божо още ден и половина. в домашна атмосфера.


2012 г. и нататък → Сборищния маратон продължава!


 
® “СБОРИЩЕТО на физиците 1981”  © ➜ Автор/От: Божидар Илиев (Божо) 2006—2024